PDA

Επιστροφή στο Forum : Z4 Sdrive 23i - Τι να προσέξω σε περίπτωση πολύμηνης ακινητοποίησης ?


iparout
30-12-11, 14:24
Χαίρετε.

Έχω το καινούριο SDrive 23i και μετακόμισα πρόσφατα σε επαρχιακή πόλη όπου και θα διαμένω για το υπόλοιπο 1μισι χρόνο. Επειδή όλα εδώ στην επαρχία είναι σε απόσταση 5λέπτου με τα πόδια, έχω κλείσει το αυτοκίνητο σε γκαράζ και σκοπεύω να μην το χτησιοποιήσω για πολύ καιρό (ίσως και μήνες).

Θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να πάρω κάποια μέτρα προκειμένου το αυτοκίνητο να μην φθαρεί/χαλάσει/πέσει η μπαταρία κ.τ.λ. ? Γενικά υπάρχει κάποιος φόβος ή κάτι που πρέπει να προσέχω ? Να αποσυνδέσω την μπαταρία όσο καιρό είναι ακινητοποιημένο το αμάξι ?

Ευχαριστώ πολύ.

God
30-12-11, 16:38
Καλό είναι να το βάζεις μπροστά και να το αφήνεις να ζεσταίνεται τουλάχιστον 1 φορά τον μήνα, αλλιώς κινδυνεύει όλο το σύστημα ψεκασμού καυσίμου (αντλία, σωλήνες, ακόμη και τα μπεκ).

Εαν δεν έχεις σκοπό - δεν μπορείς να το βάζεις μπροστά, δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που μπορείς να κάνεις. Απλά πριν το ξαναβάλεις μπροστά μετά από πολλούς μήνες θα πρέπει να κάνεις αλλαγή λαδιών και των περισσότερων υγρών επί τόπου.

Sp!ros G
30-12-11, 16:45
Στα πιο παλια αμαξια θυμαμαι αδειαζαμε τελειως ολα τα υγρα απο τη μηχανη . Λαδια -παραφλου...

Και θυμαμαι τα βαζαμε σε τακους ωστε να μην πατανε τα λαστιχα σε ενα μονο σημειο για πολυ καιρο.

Το σημαντικοτερο και πιο ευκολο πιστευω πως ειναι αυτο που ειπε και ο God ,μια φορα το μηνα βαζεις το αμαξι να δουλεψει για λιγο.

iparout
30-12-11, 18:16
Αυτό γίνεται... Θα το ανάβω και θα το αφήνω ανοιχτό για κανένα 10λεπτο !

Nick_compact
30-12-11, 18:29
Μπας και παρέδωσες πινακίδες και δε μας το λες; :) Γιατί αν δεν το έχεις κάνει, για ποιό λόγο να μην το βγάζεις μια σύντομη βόλτα μια φορά το μήνα και ρωτάς πως θα γινει με ασφάλεια η αποθήκευση του;

iparout
30-12-11, 19:27
lol... Το φαντάστηκα ότι αργά ή γρήγορα κάποιος θα το έλεγε !!

Όχι, λοιπόν.. Παρά την κρίση (και το τσουχτερό σήμα των 900 περίπου ευρώ !!), χαρτί για το Ζετάκι υπάρχει ακόμα... :dance:

Απλώς το γκαράζ που το έχω είναι τσίμα τσίμα, το αυτοκίνητο ίσα που χωράει, και μου παίρνει περίπου κανένα 15λεπτο να το ξεπαρκάρω !! Άλλο τόσο να το παρκάρω, η πόλη περπατιέται ολόκληρη στο 10λεπτο, οι τοπικές εξορμήσεις στα βουνά περιλαμβάνουν δρόμο με χιόνι (που δεν θα πήγαινα ποτέ με το Ζ4), οπότε...

Θα το βγάζω όμως μια φορά το μήνα μια βόλτα για να μην έχω προβλήματα στη συνέχεια !!

stelmaniac
30-12-11, 19:43
και το καλοκαιρι που θα σκαει ο τζιτζικας δε θα πηγαινεις μια βολτα να παρεις τον αερα σου επειδη θα βαριεσαι να το ξαναπαρκαρεις???

iparout
30-12-11, 20:09
Καλοκαίρι γυρνάω Αθήνα (καλώς εχόντων των πραγμάτων !)... Μέχρι τότε, όμως...

Veldrin
30-12-11, 20:10
Θέλω κι εγώ τέτοια προβλήματα που τον επόμενο χρόνο θα ζώ σα ζητιάνος για να τελειώσω το μεταπτυχιακό ! Φέρτε μου τέτοια προβλήματα ΤΩΡΑΑΑΑ χαχαχα ! Κατα τα άλλα ότι είπαν τα παιδιά, βγάζε το μια φορά το μήνα να μην μπλέξεις με άλλα (πόλοι μπαταρίας) και μετά δε μπορείς να το βάλεις μπροστά.

iparout
11-02-12, 18:59
Δυστυχώς αυτό που φοβόμουν έγινε.

Πήγα σήμερα να βάλω το αμάξι μπροστά (μετά από 3 εβδομάδες) και δεν άνοιγε με το τηλεχειριστήριο. Στην αρχή νόμισα ότι έπεσε η μπαταρία του τηλεχειριστηρίου/κλειδιού, αλλά τελικά μάλλον έπεσε η μπαταρία του αυτοκινήτου !! Άνοιξα την πόρτα με το κλειδί (δύσκολα, γιατί το τζάμι δεν κατέβηκε αυτά τα 2-3 mm που κατεβαίνει αυτόματα όπως όταν ανοίγει κανονικά η πόρτα), βάζω το κλειδί στη μίζα αλλά τίποτε. Δεν λειτουργεί το κεντρικό κλείδωμα, δεν λειτουργεί απολύτως τίποτα...

Τι κάνουμε τώρα ?

(Παρεπιπτώντως, η πόρτα δεν κλείνει καλά πια γιατί εμποδίζεται από το τζάμι που, όπως είπα, δεν κατεβαίνει για να διευκολύνει το άνοιγμα/κλείσιμο)

BMW Power
11-02-12, 19:03
Βγάλε την μπαταρία και φόρτισε την.

iparout
11-02-12, 19:31
Πώς να βγάλω την μπαταρία ? Για την ακρίβεια, πώς να έχω πρόσβαση στην μπαταρία ? Δεν ανοίγει τίποτα... Καπώ και πορτ-μπαγκάζ όλα νεκρά.

Παρεπιπτώντως, η μπαταρία είναι μπροστά ή πίσω στο συγκεκριμένο αμάξι ???

Το αμάξι καλύπτεται, εν τω μεταξύ, από την υπηρεσία BMW Assistance (ή όπως αλλιώς λέγεται) σε όλη την Ευρώπη, αλλά τα τηλέφωνα της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι στο πορτ-μπαγκάζ !!

djalma
27-03-12, 10:26
Τελικά το έβγαλες από το γκαράζ??