PDA

Επιστροφή στο Forum : Ηλεκτρονικό Τσιγάρο!!!


ThaNOS E46coupe
04-02-12, 00:31
μανιώδης καπνιστής εγω!!! το έχω εδώ και 12 ημέρες!!!! δέν έχω ανάψει τσιγάρο και ετσι έχω γλυτώσει και την υγεία μου και την τσέπη μου... με κόσος 85 ευρώ αγόρασα 2 συσκευές και ένα μπουκαλάκι υγρό με νικοτίνη 14 ευρώ και θα περάσω περίπου ένα μηνα!!!! Γλυτώνω απο την πίσσα και τις υπόλοιπες 4498 βλαβερές ουσίες που περιέχει ένα τσιγάρο!!!!
το πρωί μπορώ και ανασαίνω σαν άνθρωπος , έχει ανοίξει ξανά η όρεξή μου και τα νευρα μου είναι πολύ λιγότερα!!!! Με λίγη προσπάθεια θα το κόψω εντελώς!!!!

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα άν θέλετε να το κόψετε και δέν μπορείτε είναι μιά πολύ καλή βοήθεια!!!! εδώ (http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=164229) δείτε τί γίνεται με το κράτος!!!! Δε το θέλει, γιατί χάνει απο τους φόρους!!!! :icon18:

ditris
04-02-12, 00:37
Εχεις δίκιο κάνει δουλίτσα!Απλά χρειάζεται "μόντα" ουτοσώστε τα βράδια που τα εγκεφαλικά κύτταρα γεμίζουν με μπόλικο οινόπνευμα να αισθάνεσαι το χτύπημα στο λαιμό απο τον ατμό(και το πνεύμονα να γεμίζει!!!)....γιατί ακόμη και η 24ρα νικοτινη τou flavour art(maxboro ) γεύση που χρησιμοποιώ δεν με καλύπτουν.....

kplc16
05-02-12, 18:49
εχω κοψει το τσιγαρο εδω και 10 χρονια.η γυναικα μου παιζει με τον ατμο εδω και δυο μερες χωρις νικοτινη.Φαινεται να εχει αποτελεσμα.

ThaNOS E46coupe
06-02-12, 15:20
Δημήτρη, ελάττωσε τις εξόδους σου...άλλαξε το οτιδήποτε έκανες που σε έκανε να θέλεις τσιγάρο. αλλαξε συνήθειες στην ανάγκη, κάνε το τώρα για να μπορείς να χαρείς το αυριο...το τσιγάρο είναι καταστροφή για τα αγγεία και τις αρτηρίες!!! Διώξ το...

Νίκο καλό είναι η γυναίκα σου να μήν ατμίζει σκέτο άρωμα, καλό θα ήταν να παίρνει λίγη νικοτίνη, και σιγά σιγά να την ελαττώσει. μέχρι να φτάσει στη μηδενική και στο τέλος να καταφέρει να το διώξει μία και καλή...εύχομαι καλά αποτελέσματα... εγώ είμαι σε καλό δρόμο!!!

Lambros
07-02-12, 19:19
Δημήτρη, ελάττωσε τις εξόδους σου...άλλαξε το οτιδήποτε έκανες που σε έκανε να θέλεις τσιγάρο. αλλαξε συνήθειες στην ανάγκη, κάνε το τώρα για να μπορείς να χαρείς το αυριο...το τσιγάρο είναι καταστροφή για τα αγγεία και τις αρτηρίες!!! Διώξ το...

Νίκο καλό είναι η γυναίκα σου να μήν ατμίζει σκέτο άρωμα, καλό θα ήταν να παίρνει λίγη νικοτίνη, και σιγά σιγά να την ελαττώσει. μέχρι να φτάσει στη μηδενική και στο τέλος να καταφέρει να το διώξει μία και καλή...εύχομαι καλά αποτελέσματα... εγώ είμαι σε καλό δρόμο!!!


Σαν σήμερα πρίν 2 μήνες αγόρασα και εγώ το ηλ.τσιγάρο της NOBACCO to giant.Έκανα καμιά δεκαριά μέρες και μετά το παράτησα και αυτό γιατί εκτός του ότι μου ξέραινε το λαιμό,δεν έβρισκα νόημα πλέον στην όλη κατάσταση.
Σήμερα,κλείνω δύο μήνες που έχω κόψει το κάπνισμα και το μόνο που έχω να πω είναι ότι το ηλεκτρονικό ήταν απλά η αφορμή να το κόψω.Σε θέμα υγείας,αντοχής κτλ. να σας πώ την αλήθεια μου δεν έχω καταλάβει καμία διαφορά.

ΥΓ:Πραγματικά το κόψιμο του τσιγάρου είναι σωτήριο για τη τσέπη.Εγώ προσωπικά έχω ανοίξει κουμπαρά που βάζω τα λεφτά που θα χάλαγα για τσιγάρα και έχω πει ότι θα τον ανοίξω όταν κλείσω ενα χρόνο άκαπνος.Οσα και να έχει μέσα θα μπαχθούν στο αμάξι :clap:

rapid_fast
08-02-12, 07:26
μανιώδης καπνιστής εγω!!! το έχω εδώ και 12 ημέρες!!!!
Δεν μπορώ να το κόψω..
Μάλλον είμαι αδύναμος χαρακτήρας, είμαι εξαρτημένος και ανόητος..

stelmaniac
08-02-12, 10:48
Δεν μπορώ να το κόψω..
Μάλλον είμαι αδύναμος χαρακτήρας, είμαι εξαρτημένος και ανόητος..

δε ΘΕΛΕΙΣ να το κοψεις...Αν ηθελες θα το εκοβες. Παιδια κοψτε το πριν σας το κοψει ο γιατρος...

BMW Power
08-02-12, 16:50
Σωστός ο Στέλιος

Εγώ πήρα nicorette inhaler (http://www.google.gr/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=nicorette+inhaler) και το είχα ελαττώσει στα 10 το πολύ την ημέρα αλλά μετά το βαρέθηκα και αυτό και κάνω 1 πακέτο.

Όσα ηλεκτρονικά έχω δοκιμάσει από φίλους μου φάνηκαν, περίεργα στην γεύση, ελαφριά ή πολύ πικρά.

Η λύση είναι 1 για εμένα, μαχαίρι και ποτέ ξανά.

ThaNOS E46coupe
08-02-12, 23:16
εγώ απλά δέ θέλω ούτε να το μυρίζω...και που καπνίζουν οι γύρω μου με ενοχλεί!!!!

BMW Power
09-02-12, 14:35
Λογικό είναι Θάνο, και εμένα θα με ενοχλούσε αν δεν κάπνιζα αλλά ακόμη και τώρα υπάρχουν φορές που με ενοχλεί (από τους άλλους πάντα)!!!

MZ3
12-02-12, 02:40
Και εγω μετα απο 20 χρονια πανο κατο με το ηλεκτρονικο το εκοψα
Με τιν μια, πανε τωρα 5-6 μηνες που εχω να καπνισω κανονικο τσιγαρω γιατι του ηλεκτρονικου του αλλαζω τα φωτα

BMW Power
12-02-12, 09:20
Εσείς που πήρατε ηλεκτρονικό, κάνατε κάποια έρευνα αγοράς για το ποιο είναι καλύτερο, εταιρία κλπ.
To Ovale είναι όντως το καλύτερο?

Dim77
12-02-12, 10:31
Υπάρχουν 2 είδη, αυτά με το υγρό και τα άλλα που μοιάζουν με τσιγάρο και ανάβει μια ψεύτικη ''καύτρα''.
Δείτε τα εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_cigarette

Του υγρού, πρέπει να είναι ίδια...από όλες τις εταιρείες. (π.χ. ένα μαύρο με 2 ''πιπάκια'' με φορτιστή USB κλπ. κλπ), είναι μιας μάρκας που ''ξέρω'' αλλά όσοι έχω δεί να έχουν μου φαίνεται ότι είναι ίδιο.
Και άλλα που έχει στο ίντερνετ, πρέπει να έχει ρόλο μόνο η μπαταρία και η χωρητικότητα του υγρού.

Τα υγρά παίζουν ρόλο μετά, τι ανταλλακτικά και γεύσεις έχουν.

Πριν λίγο καιρό βγήκε μια έρευνα ότι περιέχουν προπυλενογλυκόλη σαν διαλύτη, αλλά ο υπεύθυνος μιας εταιρείας που συνεργαζόμαστε μου τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν έχει προπυλενογλυκόλη.

Είναι πολλά τα συμφέροντα φυσικά που παίζονται.

Αυτό που έχω πεί και σε άνθρωπο που ήρθε στο φαρμακείο και το ζήτησε, είναι ''θέλεις να το πάρεις?πάρτο, αλλά καλύτερα μην το πάρεις και κόψε το τσιγάρο'' (για αυτό και δε θα πάρω ποτέ Μ6 :icon18: ) το ίδιο είπα και στη γυναίκα μου που μου έχει πεί ''φέρε μου επιτέλους το ηλ. τσιγάρο''.
Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν καπνίζω και μου φαίνεται δύσκολο να πιστεψω ότι ο εθισμός που σίγουρα υπάρχει από τη νικοτίνη αντισταθμίζεται από ένα διαλύτη με γεύση. Αν κατάφερες να το κόψεις με το ηλ. τσιγάρο, τότε μπορούσες και χωρίς αυτό.

Οι άνθρωποι που ξέρω που έκοψαν πράγματι το τσιγάρο απλά είπαν μια μέρα τέρμα και δεν ξανακάπνισαν.
(3-4 ξέρω μόνο)

Edit: Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι είναι πολύ διαφορετικοί και κάποια πράγματα χρειάζονται ίσως σε κάποιους. Αλλά τη χρησιμότητα του ηλ. τσιγάρου νομίζω μόνο ο καθένας για τον εαυτό του μπορεί να την κρίνει στο τέλος.
Δε νομίζω ότι έχει σχέση με το πόσο καλό είναι το ηλ. τσιγάρο ή ποιας μάρκας.
Είναι αν ξεγελιέσαι κάνοντας την ''κίνηση του καπνίσματος'' έστω και με ατμό σοκολάτας ή όχι. Αν το κόψεις πάντως εύκολα με το ηλ. τσιγάρο, θα μπορούσες ίσως να το καταφέρεις και χωρίς αυτό.
Αν το πρόβλημα είναι η νικοτίνη τότε πρέπει σταδιακά να τη μειώνεις στον οργανισμό μόνος σου (είτε μετρώντας τσιγάρα, είτε με σκευάσματα αυτοκόλλητα ή άλλα νικοτίνης)

MZ3
12-02-12, 12:23
Ολες η επονημες μαρκες ειναι καλες ovale janti alter ego
Βασικα ολες φτιαχνονται απο το εργοστασιο της joytech με συγκεκριμενες προδιαγραφες
Για τιν καθε μαρκα και η ovale ειναι η ακριβοτερη και δεν εχει κατι παραπανω απο μια αντιστοιχι επονημη
Απο υγρα τις flavorart ειναι απο τα καλυτερα που κυκλοφορουνε
Εγω με οβαλε ξεκινησα και τωρα κανω και τον πολητη σε καποια προιοντα τις alter ego
Μεσω προμηθευτη φυσικα αλλα τελευτεα ασχολουμε μονο για προσοπικη χρηση μιας και η προπαγανδα που ριξανε επιασε τοπο
Αποφηγεται τα εντελος κινεζικα χωρις καμια μαρκα επονημη πανο τους

BMW Power
13-02-12, 20:01
Ευχαριστώ Στέλιο για τις πληροφορίες.

BMW Power
09-03-12, 09:18
Έντονες ενστάσεις της για τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ως μέσο διακοπής του καπνίσματος διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία … (E.R.S).

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι βάσει των τρεχουσών πληροφοριών και της διαθέσιμης έρευνας, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν αποτελούν ασφαλή εναλλακτική λύση για το κάπνισμα ή για τη διακοπή του ενώ παράλληλα δεν θεωρούνται κατάλληλα για χρήση σε χώρους όπου το συμβατικό κάπνισμα απαγορεύεται. Παράλληλα, η ERS προειδοποιεί ότι σε κάποια ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχονται καρκινογόνες και τοξικές ουσίες.

Η επιστημονική Εταιρεία προχώρησε στην επίσημη υιοθέτηση της παραπάνω θέσης καθώς έκρινε ότι οι καταναλωτές πρέπει να έχουν σωστή ενημέρωση, δεδομένης της έκτασης χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου αλλά και των διαστάσεων που έχει πάρει το θέμα στα ΜΜΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα λοιπόν με το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, η E.R.S αντιτίθεται στη χρήση όλων των προϊόντων καπνού καθώς και στην προώθηση προϊόντων νικοτίνης χωρίς έγκριση, όπως ο μασώμενoς καπνός και άλλα νέα προϊόντα, που περιλαμβάνουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα (e-cigs), το snuss (σουηδικό είδος ενδοστοματικά απoρροφούμενου καπνού), το μασώμενο καπνό και το ναργιλέ.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτά τα νέα προϊόντα θεωρούνται ότι μειώνουν τη βλάβη που προκαλεί το τσιγάρο ή ότι είναι ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις στα συμβατικά τσιγάρα. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη επιστημονική μελέτη για να τεκμηριώσει την υπόθεση αυτή.

Αντίθετα, διαθέσιμες έρευνες δείχνουν ότι τα προϊόντα αυτά ενέχουν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία των καπνιστών, θέτοντας τους σε συνεχή υψηλό κίνδυνο για ασθένεια και έχοντας αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατους ελέγχους σε δείγμα ηλεκτρονικού τσιγάρου, διαπιστώθηκε ότι περιέχει καρκινογόνες και τοξικές χημικές ουσίες, όπως διαιθυλενογλυκόλη, ένα συστατικό που χρησιμοποιείται σαν υλικό απόψυξης. Αυτές οι ανησυχίες δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστούν επαρκώς με κατάλληλη αξιολόγηση και ρύθμιση από τις αρμόδιες εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές.

«Η επιστημονική τεκμηρίωση της ασφάλειας του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν υπάρχει και δεν μπορεί η μέθοδος αυτή να υποστηριχθεί ως επιστημονική θεραπευτική προσέγγιση της διακοπής του καπνίσματος. Υπάρχουν διεθνείς μελέτες, και μάλιστα πρόσφατα και από τη χώρα μας, με δημοσίευση στον ιατρικό τύπο, που δείχνουν την επικινδυνότητα της χρήσης των προϊόντων αυτών.

Οι καπνιστές δεν θα πρέπει να ανταλλάσσουν ένα καρκινογόνο προϊόν για άλλο» τονίζει η κα. Χριστίνα Γκράτζιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Καπνίσματος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας. «

Η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία υποστηρίζει πλήρως τις κατευθυντήριες γραμμές του άρθρου 14 της σύμβασης-πλαισίου για τον έλεγχο του καπνίσματος (FCTC) και ως εκ τούτου η καλύτερη συμβουλή υγείας για τους καπνιστές είναι να σταματήσουν το κάπνισμα σύμφωνα με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους».

Στην Ελλάδα ειδικότερα, στο νέο Κέντρο Έρευνας και Ελέγχου του Καπνίσματος της Α΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Σωτηρία», σχεδιάζεται η πραγματοποίηση περαιτέρω ειδικής έρευνας σε καπνιστές από το γενικό πληθυσμό και σε καπνιστές με αναπνευστικά προβλήματα σχετικά με την επίδραση της διακοπής του καπνίσματος, τον έλεγχο του stress και τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Στόχος του νέου Κέντρου είναι η έρευνα και η εφαρμογή θεραπευτικών προγραμμάτων για τη διακοπή του καπνίσματος σε καπνιστές που θέλουν να κόψουν το τσιγάρο καθώς και σε ομάδα καπνιστών ασθενών με αναπνευστικά, καρδιολογικά ή άλλα χρόνια προβλήματα υγείας και σε άλλους ειδικούς πληθυσμούς καπνιστών.

medicalnews.gr (http://medicalnews.gr/2012/03/%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%81%cf%8d%ce%b2%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bd%c e%b9%ce%ba%cf%8c/)

ThaNOS E46coupe
15-03-12, 19:05
παιδια με ολο το σεβασμο στις απαντησεις σας και στις αναζητησεις σας. η ερευνα που ειχα κανει σαν καταλανωτης για το ηλεκτονικο τσιγαρο δεν εταν καθολου ελειπης... Εγω προσωπικα και χωρις να κανω διαφιμηση αγορασα μια συσκευη εν ονοματι
no-baco. Εχω καταναλωσει περιπου 18 γραμμαρια υγρου(απο τα 20 που περιεχονται) εδω κ δυομησι μηνες. Σχεδον το εχω κοψει δηλαδη πριν προλαβω να αγωρασω καινουριο μπουκαλακι νικοτινης. Το επομενο υγρο που θα παρω θα περιεχει 6 η λιγοτερα γραμ, νικοτινης αντι 11 που εχω τωρα, και ευελπιστω το καλοκαιρι να εχω καθαρισει εντελως και αναιμακτα. Ολο αυτο γινεται για να μη στερησω απο τον οργανισμο μου κατι το οποιο εχει αναγκη. Του το κοβω σιγα σιγα. Δεν υποφερω πια. Μονο τις δυο πρωτες ημερες με ειχε πιασει κατι, αλλα αν καταφερεις κ δεν καπνισεις μετα , ειναι θεμα χρονου να τελειωνεις με τη μεγαλυτερη Μ@λ@κι@ που λεγεται τσιγαρο...
Οσο για τις ερευνες των ινστιτουτων κ κλπ κλπ, ειναι καθαρα για φορολογικους λογους... Εγω δεν καπνιζα πολυ. Ενα πακετο την ημερα εκανα. Βαλε λοιπον μεσο ορο 100 ευρω το μηνα.... Τα οποια τα 60 ειναι φοροι. .. Με 14 ευρω ατμιζω 2,5 μηνες... Ναι. Αυτη τη φορα θα το κοψω...

BMW Power
16-03-12, 12:05
Μπράβο Θάνο για την επιμονή σου.

Όσο κακό και να κάνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αν είναι να σε βοηθήσει να κόψεις το κάπνισμα που είναι αποδεδειγμένα καρκίνος, είναι σωτήριο.

ThaNOS E46coupe
20-03-12, 23:22
Μπράβο Θάνο για την επιμονή σου.

Όσο κακό και να κάνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αν είναι να σε βοηθήσει να κόψεις το κάπνισμα που είναι αποδεδειγμένα καρκίνος, είναι σωτήριο.

ευχαριστώ Δημήτρη...ακριβώς αυτό που λές όμως... όσο πάει και το ζητάω και πιό λίγο...αφού να φανταστείς έφυγα απο το σπίτι μια μέρα και το ξέχασα και λέω ώχ.... εεε.. δε μου έλειψε τελικά καθόλου... τώρα πλέον ατμίζω μόνο τα βράδια καμια 20αριά τζουρες!!!!:clap:

stelmaniac
21-03-12, 13:31
η εξαρτηση απ'το τσιγαρο ειναι ψυχολογικη και οχι οργανικη, ειναι δηλαδη η συνηθεια του να κρατας κατι και να το πηγαινοφερνεις στο στομα σου. Αν καταργηθει η εξη κοβεται και το καπνισμα. Το ηλεκ. τσιγαρο αντικαθιστα αυτη ακριβως την κινηση και δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι βλαβεροτερο απ'το κανονιικο τσιγαρο....

rapid_fast
22-03-12, 21:10
η εξαρτηση απ'το τσιγαρο ειναι ψυχολογικη και οχι οργανικη, ειναι δηλαδη η συνηθεια του να κρατας κατι και να το πηγαινοφερνεις στο στομα σου. Αν καταργηθει η εξη κοβεται και το καπνισμα. Το ηλεκ. τσιγαρο αντικαθιστα αυτη ακριβως την κινηση και δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι βλαβεροτερο απ'το κανονιικο τσιγαρο....

το δοκίμασα με μολύβι, αλλά δεν έχει αποτέλεσμα...
δοκιμασα και με χαλασμένο ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά πάπαλα..
Στην περίπτωση μου, πρέπει να αναθεωρήσεις..
Ειμαι εξαρτημένος και ανόητος..

stelmaniac
23-03-12, 20:30
το δοκίμασα με μολύβι, αλλά δεν έχει αποτέλεσμα...
δοκιμασα και με χαλασμένο ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά πάπαλα..
Στην περίπτωση μου, πρέπει να αναθεωρήσεις..
Ειμαι εξαρτημένος και ανόητος..

Εσυ θα το κοψεις με τον ασχημο τροπο αγορι μου, θα στο κοψει καποια στιγμη ο γιατρος...

ThaNOS E46coupe
02-04-12, 01:13
παναγιώτη ευχομαι να μη συμβεί αυτο σου λεει ο στέλιος. Κάνε μια προσπάθεια. Αρκεί να θέλεις να το κόψεις. Εγώ εχω κόψει σχεδόν κ το ηλεκτρονικό. Μόνο κάνα 5αρι τζούρες κ αυτές το βράδυ. Αν το θέλεις θα τα καταφέρεις. Είμαι άλλος άνθρωπος. Αξίζει!

rapid_fast
09-06-12, 13:41
Εσυ θα το κοψεις με τον ασχημο τροπο αγορι μου, θα στο κοψει καποια στιγμη ο γιατρος...

Με αγόρασε η γυναίκα ένα ηλεκτρονικό τσιμπούκι...
(μάρκες και τέτοια, δεν λέω)
Δεν ξαναβάζω στο στόμα τσιγάρο, δε το χρειάζομαι..
Ούτε καν ρουφάω τις περισσότερες φορές τον ατμό μέχρι τα πνευμόνια,
απλά τον περιστρέφω μέσα στο στόμα..
Αφού το έκοψε ο αδερφός της γυναίκας μετά απο 30 χρόνια, και 3 πακέτα τη μέρα,
θα το κόψω και εγώ...
Σήμερα έκλεισα 1 εβδομάδα άκαπνος, και έχω στην τσέπη (όσο παράδοξο και αν ακουστεί)
50 ευρώ περισσότερα....
Δε θέλω να πεθάνω απο καρκίνο του πνεύμονα, ούτε τόσο νέος, όπως ο πατέρας μου...:GrowUp:
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρατηρήσεις μια εβδομάδας.. (κυρίως τεχνικές)
1) Δεν μυρίζει η αναπνοή μου τσιγαρίλα.
2) Δεν μυρίζουν τα ρούχα μου..
3) Δεν κιτρινίζουν τα δάκτυλα μου, τα δόντια μου, και τα λευκά μαλλιά μου...
4) Όταν φυσάω τον ατμό σε χαρτοπετσέτα, δεν μαυρίζει από την πίσσα..
5) Δεν υπάρχει στάχτη πουθενά..
6) Δεν καίω τα ρούχα μου, και το δασύτριχο μου στήθος!!
7) Δε φοβάμαι οτι θα αποκοιμηθώ με αναμμένο τσιγάρο και θα καώ ζωντανός..
8) Δεν ξυπνάω με εκείνη την αγωνία να κάνω καφέ για να καπνίσω τσιγάρο..
9) Νυστάζω λιγότερο απο όσο όταν κάπνιζα..
10) Κοιμάμαι λιγότερες ώρες, απο όσο όταν κάπνιζα..
11) Η κατανάλωση του αυτοκινήτου μου έχει αυξηθεί σημαντικά (8,2 εκτός πόλης-8,5 μέσα στην πόλη, δεν είναι τυχαίο..)
Εχω καταναλώσει μέχρι τώρα, ένα cartridge υγρού..
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, θα έπρεπε να είχα καταναλώσει 8...(1 την ημέρα)
Αυτά..
Για τα επιστημονικά του θέματος, θα μιλήσω άλλη στιγμή διεξοδικά..

stelmaniac
09-06-12, 23:36
Μπραβο. Μονο ενας καπνιστης γνωριζει τη δυσκολια της παρουσας εξαρτησης αλλα σε διαβεβαιω πως αν το κοψεις τελειως θα γινεις φανατικοτερος αντικαπνιστης απο τους ακαπνους...

Φιλαρακι, ενα θα σου πω κι αμα θες πιστεψε το: Καπνιστης δε μπορουσα να σκεπαστω μεχρι τη μυτη.Τωρα χωνω τη μουρη στο μαξιλαρι και κοιμαμαι. Ειμαι 130 κιλα κι οταν τρωω 3 πιατα μακαροναδα, ανεβαινω 2 οροφους στο καπακι για την ταρατσα που μενω και δε λαχανιαζω. Μετα απο 3,5 χρονια που το εκοψα πειστηκα πως ηταν το μισητοτερο πραγμα που εκανα στη ζωη μου...

BMW Power
10-06-12, 08:47
Μπράβο Παναγιώτη.

Εγώ πάλι το έκοψα αναγκαστικά. Η γυναίκα μου είναι στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης και εγώ ρουφάω νικοτίνη από ένα άσπρο πλαστικό (νικορέτ) και με κοροϊδεύει ο κόσμος.

Νοιώθω απίστευτα καλύτερα χωρίς το κ#%$τσίγαρο αλλά πήρα 15 κιλά. Δεν πειράζει όμως, είναι για καλό μιας και έρχεται ο διάδοχος. χαχαχα

rapid_fast
12-06-12, 22:51
Μπράβο Παναγιώτη.

Εγώ πάλι το έκοψα αναγκαστικά. Η γυναίκα μου είναι στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης και εγώ ρουφάω νικοτίνη από ένα άσπρο πλαστικό (νικορέτ) και με κοροϊδεύει ο κόσμος.

Νοιώθω απίστευτα καλύτερα χωρίς το κ#%$τσίγαρο αλλά πήρα 15 κιλά. Δεν πειράζει όμως, είναι για καλό μιας και έρχεται ο διάδοχος. χαχαχα

Ωχ.... πρέπει να κάνεις δίαιτα...
(εγώ καλύτερα δεν νιώθω προς το παρόν.. πάντα καλά ένοιωθα!!.. θα δείξει..)

MZ3
16-06-12, 01:23
exo κλείσει ενα χρόνω με το ηλεκτρονικό μαραφέτι και ολα πάνε καλά
όντως πιπεριές τα περισσότερα που ακούγονται και οπιος θελει μπορει να τολμηση να βαλει μια αρχη , ουσιαστικα ειναι πεεεεριιιιιιπουυυ σαν να μην καπνιζει κανεις αλλα ειναι και η μονη μεθοδος που εφαρμοζεται πανευκολα
Μια επέμβαση που έκανα προχτές οι περισσότεροι γιατροί μου είπαν μπράβο για το ηλεκτρονικό αλλά καλύτερα αν μπορεί καπιος και χωρίς αυτο ώμος μην τα θέλουμε όλα δικά μας..

και για τους δύσπιστους 20+ χρονια καπνού ηταν αυτά δεν το κόβει κανείς εύκολα ..

bimmerm
11-11-12, 16:03
να σας πω και εγω την γνωμη μου και την εμπειρια μου.

βασικα δεν καπνιζω.μαρεσει ο αθλητισμος και εξαλλου οταν βγαινω εξω ,δυστυχως αναγκαστικα ''καπνιζω'' απο τα σκουπιδια των αλλων,παθητικα.το μονο που μου αρεσει ειναι να κανω κανενα πουρο-πουρακι .αλλα αυτο ειναι καμμια 2- 3 φορες τον χρονο και παντα με εκλεκτη παρεα ,καλο ποτακι και ατμοσφαιρα.και φυσικα γιατι στο πουρο δεν κατεβαζεις τον καπνοαπαγορευεται για να γευσιγνωστικους λογους και για να μην βλεπεις μπλε στρουμφακια σε λιγο καιρο.ασε που δεν εχει χημικα οποτε κανεις το λιγοτερο κακο ακομα και αν σουξεφυγει.το θεμα ειναι οτι κανω οποτε θελω ,δεν καταλαβαινω απο εξαρτηση.ειναι θεμα αυτοσυγκρατησης και ψυχολογιας αλλα και φιλοσοφιας.μαθαινεις να βρισκεις ευτυχια αλλου,σε αλλες χρησιμες για την ζωη σου διεξοδους.

πιστευω οτι αν θελεις να το κοψεις πρεπει να το κανεις ''μαχαιρι'',μια και εξω.και αυτο γιατι αν το κανεις ετσι ειναι επειδη το θελεις πραγματικα.επειδη το εχεις παρει αποφαση,επειδη το εχεις σιχαθει.ενας τροπος για να καταλαβεις αν οντως εισαι σε καλο δρομο ειναι να κοιταζεις αποτσιγαρα και να λες τι μ@@@κας ημουν που εβαζα αυτο το σιχαμενο μεσα στο σωμα μου.

καποια στιγμη ομως μετειχα και σε μια επιχειρηση με υπηρεσιες υγειας,μεσα στις οποιες υποστηριζοταν και το κοψιμο του καπνισματος.η μεθοδος της εταιρειας που ειχαμε ηταν πατεντα ενος γαλλου ερευνητη.ειναι κατι αντιστοιχο του βελονισμου μονο που ειχε αντι για βελονα ενα στυλο με παχια μυτη και χρησιμοποιουσε ενα φως διαφανο.αυτο ειχε σκοπο να χτυπησει σε ορισμενα σημεια τους'' αισθητηρες'' εκεινους που διεγειρουν τις ενδορφινες και να αισθανεσαι ηρεμα και καλα και φυσικα χρησιμοποιωντας το ιδιο σου τον οργανισμο χωρις εξωγενεις παραισθησιακους η' χημικους παραγοντες,οπως την νικοτινη εν προκειμενω.
αυτο ειχε αποτελεσμα.αλλα μονο σε αυτους που ειχαν παρει σοβαρα αποφαση να το κοψουν.
οσοι το εκοψαν απλα εκαναν μια φορα τον μηνα επισκεψη για 5-6 μηνες κατα την οποια γινονταν εφαρμογη αυτου του στυλου και ουσιαστικα χρησιμοποιουσαν τις εκρισεις των ενδορφινων απο το ιδιο τους το σωμα για ενα μηνα σε αντικατασταση των χημικων του τσιγαρου που κανει την ιδια δουλεια σε ενα δηλητηριασμενο οργανισμο,δρα δλδ σαν καταπραυντικο.οσοι ηρθαν το εκοψαν.
φυσικα οπως εχει επισημανθει το θεμα ειναι ψυχολογικο αλλα ειναι και οργανικο μεχρι να φυγουν οι τοξινες και οι εθιστικες ουσιες.αυτο δλδ που ελεγε ο ραπιντ ειχε δικιο.δεν ξερω αν το ελεγε σοβαρα ομως ισχυει.ναι μεν ειναι ψυχολογικο και αυτο ειναι το κομματι που πρεπει να διαχειριστει μονος του ο πρωην καπνιστης, αλλα για το οργανικο,δλδ τις τοξινες και τα χημικα που ειχε ο οργανισμος σαν υπολλειματα για να υπενθυμιζουν στον καπνιστη να παρει την ''δοση '' του το ανελαμβανε το μηχανημα.γιαυτο λεω οτι πρεπει να το παρει αποφαση πρωτα και μετα να βοηθηθει απο ειδικες μεθοδους οσον αφορα την απεξαρτητοποιηση του.να ξερετε οτι τα πνευμονια για να καθαρισουν και να επανελθουν στην πρηγουμενη φυσιολογικη κατασταση πρεπει να περασουν περιπου τοσα χρονια οσα καπνιζες!
επισης οπως ειπωθηκε μερικοι βαζουν κιλα.αυτο γιατι ψαχνουν αλλη ευχαριστηση και συνηθεια.ειναι νευρικο.ειναι αποτελεσμα και των νευρικων αποληξεων και αλλων οργανων που εχουν εξαρτηθει απο τα χημικα του τσιγαρου και σου προκαλουν νευρικοτητα.γιαυτο και οταν κοβεις το καπνισμα και τις περισοτερες φορες βαζεις κιλα ,καλο ειναι και για να διατηρησεις το βαρος να αρχισεις γυμναστικη για να ξυπνησεις τις ενδορφινες σου και να νιωσεις την ιδια καταστολη που νιωθεις με την ειδικη μεθοδο που σας περιεγραψα.ειναι ο πιο φυσικος και σιγουρος τροπος(και ανεξοδος) για να καθαρισεις τον οργανισμο σου απο τα χημικα και να ξεδωσεις ,να αποβαλεις την αρνητικη ενεργεια της συνηθειας ,της ψυχολογικης εξαρτησης.χαλαρωνεις και ηρεμεις και μετα απο καιρο εχεις αποκτησει την καλυτερη ''εξαρτηση '' του κοσμου.την γυμναστικη.ασε που δεν ειπαμε το κυριοτερο.αυξανεται και η αντοχη σου και οι επιδοσεις σου στο κρεβατι:bananasmi

σορρυ που δεν μιλαω με ιατρικους ορους αλλα αυτα εμαθα.και τα εγραψα για καποιους που μπορει ακομα να ενδιαφερονται να το κοψουν ακομα.

ThaNOS E46coupe
14-01-13, 17:24
ένα χρόνο μετά..μπορώ να πώ οτι πλέον δέν το έχω ανάγκη. το έκομα στου τρείς μήνες. με μόνο ένα μικρό μπουκαλάκι λάδι. ουτέ κάν χρησιμοποίησα τον τρίτο ατμοποιητή. είμαι πλέον καθαρός, και παίζω και μπάλα. Συνεχίστε παιδιά... η οριστική διακοπή του τσιγάρου , για μένα ήταν η πιό σωστή απόφαση που πήρα ποτέ στη ζωή μου!!!!

Dim77
15-01-13, 08:18
Συνεχίστε παιδιά... η οριστική διακοπή του τσιγάρου , για μένα ήταν η πιό σωστή απόφαση που πήρα ποτέ στη ζωή μου!!!!

Μπράβο Θάνο!!! Πράγματι.

bimmerm
22-01-13, 15:48
μπραβο φιλε,θα χαρεις την υγεια σου τωρα,θα γεμισεις ζωη:clap:

συνεχισε την μπαλλα και οτι αλλο σπορ γουσταρεις για να ξεδινεις και να ηρεμεις.αυτο θα ειναι το οπλο σου ....:)