PDA

Επιστροφή στο Forum : ΣΥΜΦΕΡΕΙ????


fodos
31-03-06, 18:47
Θα ηθελα να μου πειτε αν συμφερει να παω γερμανια και να φερω μια μπεμπα κατα προτιμηση καινουργια. Ας Πουμε μια m3 εδω εχει 32000 ευρω διαφορα απ οτι αν την παρεις εκει σωστα? Τα τελωνιακα ομως δεν εχω ιδεα ποσο πανε και γι αυτο θελω τη βοηθεια σας:rtfm: :thinkerg:

STR
31-03-06, 19:34
Καινουργιο θα σου ερθει ιδια τιμη ,ισως και περισσοτερο.Αξιζει να φερεις ενα ελαχιστα μεταχειρισμενο.

fodos
31-03-06, 19:35
δηλαδη μια m3 περσινη ας πουμε ποσο θα παει περιπου??

EVANGELOS
31-03-06, 20:24
Φίλε μου ,
1) Αν κάνεις λίγο search θα βρεις πάρα πολλά σχετικά Post
2) Το κρίσιμο στοιχείο είναι η εργοστασιακή αξία cif επί της οποίας και θα φορολογηθείς.
Το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ (και στα λέω γιατί έχω ΙΔΙΟΧΕΙΡΗ απάντηση του δντη της ΔΙΠΑΕ) είναι ότι την τιμή cif ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
Συνεπώς τον φόρο που θα κληθείς να πληρώσεις (για να μπορείς να ξέρεις αν σε συμφέρει) θα τον μάθεις ΜΟΝΟ όταν φέρεις το αμάξι για εκτελωνισμό.
Σε πληροφορώ ότι για τα παραπάνω εκρεμμεί δικαστήριο και πιθανή καταδίκη της χώρας μας στην Ε.Ε......
3)Αν τα χρήματα ΔΕΝ σε απασχολούν μπορείς να βρεις απίστευτα αμάξια στη Γερμανία που κατά βάση ΔΕΝ βρίσκεις εδώ.

nikosm3
01-04-06, 01:53
κοιτα το τελωνειο ξερεις πανω κατω που θα παιξει..ομως μετρανε τα εξτρα που θαχει ταμαξι..μπες σε κανα mobile.de μονο και μονο ναδεις τις τιμες που παιζουν τα μ3 εκει που ζητας..ομως μην το δεσεις οτι ταμαξι που θαδεις σαυτο το σιτε θα υπαρχει στη γερμανια απλα κανε μια ερευνα αγορας για το θεμα τιμη και μονο.αν το φερεις μονος σου εχει καλως ομως μην ξεχνας τα εξοδα σου εκει και μεχρι να το φερεις..ειναι δυσκολο ταξιδακι και καμια φορα απογοητευει ομως μετα γοητευει ταμαξι που θα φερεις μπορει ναναι και αστερι.αυτα τα πολλα

e39_528
01-04-06, 10:55
το καλυτερο που σε συμφερη θα ηταν 2003/2004 μοντελο Μ3 θα σου βγει περιπου 52000 με 55000€.Αν θες πληρ.με p.m

pant75gr
03-04-06, 09:19
Λοιπον εχουμε και λεμε.

1. Αναλογα τι χρονολογιας μοντελο ειναι καλεισαι να πληρωσεις εκτελωνισμο.
Αν πχ το αμαξι ειναι μοντελο μετα απο το 2002 θα πληρωσεις το 50% της τιμης του. Αν πχ το αγορασεις 50000 ευρω και στην Υπηρεσια Αξιων του Υπουργειου κοστιζει (το συγκεκριμενο μοντελο παντα) 55000 θα πληρωσεις εκτελωνισμο το 50% απο τα 55000 ευρω. Αν παλι το αγορασεις 55000 και και στην Υπηρεσια Αξιων εχει 50000 ευρω παλι θα θα πληρωσεις εκτελωνισμο το 50% απο τα 55000 ευρω. Παντα υπερ της πατριδος.
2. Καλο θα ειναι οταν με το καλο αγορασεις το αμαξι να ρωτησεις και να παρεις εγγραφο οτι ειναι καινουριας αντιρυπαντικης τεχνολογιας (αυτο το τονιζω και εδω ειναι που την πατανε πολλοι) διοτι αν δεν ειναι (και δεν εννοω οτι το αμαξι δεν θα ειναι καινουριο) θα πληρωσεις εκτελωνισμο 142% της τιμης. Συμφωνα με την ΕΟΚ ολα τα αυτοκινητα μετα το 2002 θεωρουνται νεας αντιρυπαντικης τεχνολογιας αλλα επειδη παιζονται συμφεροντα με τους εμπορους καλο ειναι να το ξεκαθαρισεις αυτο πριν κανεις την αγορα.
Αν το παρεις μεταχειρισμενο υπαρχει ενας κωδικος στην αδεια του που δειχνει τι αντιρυπαντικης τεχνολογιας ειναι. Αλλα θα πρεπει και παλι να ρωτησεις και να εισαι σιγουρος.
3. Οπως καποιος προανεφερε εκκρεμει δικαστηριο της ΕΟΚ προς την Ελλαδα για το θεμα εκτελωνισμου οπου η αγαπητη μας χωρα πληρωνει προστιμο.
Τα εσοδα απο τον εκτελωνισμο ειναι υπερβολικα περισσοτερα απο το προστιμο και σιγουρα θα κοιταξουν εδω να σε δαγκωσουν για να παρουν μιζα.
4. Ετσι την πατησα εγω.....μου φερανε την μπεμπα με γερμανικες πινακιδες (κοκκινες λογω επαγγελματος) και μετα απο 6 μηνες επρεπε το αμαξι να εκτελωνιστει. Την πατησα και το παθημα εγινε μαθημα.

Παει εναμισης χρονος απο τοτε και δεν πιστευω να εχει αλλαξει κατι στα ποσα. Καλο θα ηταν να βρεις εναν καλο εκτελωνιστη πρωτα και να σου δωσει ολες τις πληροφοριες επακριβως.

Η ταπεινη μου γνωμη ειναι να αγορασεις μια Μ3 μεταχειρισμενη 1 ετους και να την εκτελωνισεις εδω. Θα σου ερθει πολυ πιο φτηνα.

TNT
03-04-06, 23:22
Λοιπον για να συμπληρωσω το φιλο που ποσταρε προηγουμενος οι κωδικοι αντιρρυπαντικης τεχνολογιας ειναι EURO 3 EURO 4 EURO 5 και αναγραφονται στην πρωτη σελιδα της αδειας 2-3η γραμμη.Οσο πιο μεγαλο EURO τοσο μικροτερο τελος ταξινομησης.Οπως ειπαν και οι αλλοι φιλοι το νου σου ευκολα γινεται το λαθος.Πχ προσεξε,στο mobile.de πωλουνται και αμαξια που ειναι μονο για χωρες εκτος ευρωπαικης ενωσης.Αλλο σημειο αξιο προσοχης ειναι το γερμανικο ΦΠΑ (MWST),16%.Προσεξε να περιλαμβανεται ηδη στην τιμη της αγορας και να το γραφει με εμφανεστατο τροπο στο τιμολογιο.Αν δεν το προσεξεις θα πληρωσεις το ΦΠΑ στην Ελλαδα,δηλ 19%.Και ενα σωρο αλλα.Το νου σου!

race535
05-04-06, 10:20
Λιγα και απο εμενα!
Ενα Μ3 στην Γερμανια κοστιζει περιπου στα 40000€€ για 2004 μοντελο.Αν κανεις την αγορα απο Γερμανια λοιπον,αυτα που πρεπει να κοιταξεις οπως προειπαν και τα αλλα παιδια,ειναι 2-3 βασικα πραγματα!Το προτιστο ειναι να βρεις καθαρο αμαξι(γιατι ακομα και η Γερμανια εχει λερωθει αρκετα τα τελευταια χρονια)!!
Μετα πρεπει να προσεξεις το χαρτι που θα σου δωσουν να ειναι τιμολογιο και οχι συμβολαιο αγορας!!!!!!
Για το ΦΠΑ τωρα,ειναι μερικα αμαξια που δεν εχουν καθολου,και αλλα που εχουν.Αν εισαι ιδιοτης δεν χρειαζεται να σε απασχολησει ιδιαιτερα,αρκει οποιαδηποτε φορολογικη υποχρεωση -και μη- του αυτοκινητου να αναγραφεται στο τιμολογιο!!!!
Πολυ καλο θα ηταν επισης να κοψεις το τιμολογιο αρκετα χαμηλοτερο της τιμης!(σε λογικα πλαισια παντα) για να γλιτωσεις λιγα απο το τελωνειο!!
Κατεβηκαμε στην Ελλαδαρα μας τωρα :clap:
Στο λιμανι οποσδηποτε δηλωτικο αφιξης :owned:
Το τελωνειο θα σου στοιχησει περιπου 18000 με 20000€€ :gaysex:αναλογα τα εξτρα και το τιμολογιο σου.
Αυτα τα ολιγα φιλε μου......και σου γραφω αυτα ως κατοικος Γερμανιας και εμπορος αυτοκινητων!!!
Αν χρειαστεις περισσοτερη βοηθεια εδω ειμαστε ολοι και εγω στην Γερμανια!