PDA

Επιστροφή στο Forum : ζέστη στο εσωτερικό...


joe
16-06-06, 10:38
παιδιά άνοιξα αυτό το thread για να σας ρωτήσω για ένα πρόβλημα που νομίζω ότι έχω...

η αλήθεια είναι ότι η Ε36 316i Coupe ('97) που έχω είναι η πρώτη bmw μου και δεν ξέρω πολλά ακόμα... αλλά μου φαίνεται ότι μου έρχεται ζέστη από τον κινητήρα στην καμπίνα... είναι κάτι συνηθισμένο? ή κάτι που διορθώνεται?

joe

Fairytale
17-06-06, 15:25
Έρχεται ζέστη... Χμ... από που έρχεται..? Από τους αεραγωγούς μήπως..? Να ξεκινήσουμε από τα πολύ απλά πράγματα μιας και το αυτοκίνητο λες ότι δεν το πολυξέρεις...και καμμιά φορά προβλήματα έρχονται από πολύ απλές παραβλέψεις!!!
Κάτω λοιπόν από τους κεντρικούς αεραγωγούς της κονσόλας και πάνω από την θέση της πηγής του ηχοσυστήματος βρίσκονται 2 μικροί περιστροφικοί ροοστάτες. Μας ενδιαφέρει ο αριστερός. Αυτός όταν βρίσκεται στα δεξιά προς την κόκκινη ένδειξη δηλαδή φέρνει ζεστό αέρα. Για δροσερό (λέμε τώρα...) πρέπει να βρίσκεται στην άλλη άκρη (στα αριστερά προς την μπλέ ένδειξη). Βεβαιώσου για το σε ποιά θέση βρίσκεται κάθε φορά που θέλεις κάτι από το σύστημα εξαερισμού σου.
Άν ο ροοστάτης αυτός είναι στην θέση που θέλεις κάθε φορά, βεβαιώσου ότι κάνει την δουλειά του -δηλ. περιστρέφοντας τον από άκρη σε άκρη (με το μοτέρ να δουλεύει) αλλάζει η θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα..? Ακούγεται στο βάθος περιστρέφοντας τον ένα σύρσιμο από τα κλαπέτα που αλλάζουν θέση..?
C U out there

God
17-06-06, 15:56
Δεν ξερω αν στα Ε36 ισχυει το ιδιο, αλλα στα περισσοτερα Ε30 υπηρξε το εξης προβλημα. Ο ροοστατης της θερμοκρασιας που περιγραφει ο Fairytale μολις περιστραφει στο τερμα κρυο, ηλεκτρικα δινει 'σημα' στο καλοριφερ να κλεισει τα υγρα. Αυτος ο διακοπτης μολις χαλασει πολυ απλα και στο τερμα κρυο τα υγρα του καλοριφερ δεν κλεινουν, οποτε και στο τερμα κρυο αφου κυκλοφορουν τα νερα της μηχανης στο ψυγειο του καλοριφερ σου φερνει ζεστη μεσα. Λυση ειναι η αντικατασταση του διακοπτη (185 ευρω στο Ε30) η τοποθετηση εξωτερικου 'ξεκαρφωτου' διακοπτη απο ηλεκτρολογο (με @@) που ανοιγοκλεινει τα υγρα του καλοριφερ (ετσι το εκανα εγω).

MZ3
17-06-06, 17:45
καλα ειναι να ρωτησουμαι πρωτα αν εχει το καντραν με το ψηφιακο κλιμα που σινηθως εχουν τα 97-98 μοντελα

σηγουρα παντος για κατι απλο θα προκειτε και οχι για βλαβη

στους κεντρικους αεραγογους στο κεντρο του ταμπλο εχει μια ροδελα
που ριθμηζει το ζεστο και το κρυο αν αυτο ειναι στο ζεστο (στο κοκκινο)
μονο που θα δουλεβη ο μιλος οπως τρεχει το αμαξη ειναι φισιολογικο να βαζη ζεστο αερα στιν καμπινα

joe
19-06-06, 15:36
παιδια, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! ίσως εγώ έπρεπε να γράψω περισσότερα... έχω ψηφιακό κλίμα στο αυτοκίνητο, γιατί είναι του '97, και όταν είναι σε λειτουργία όλα είναι οκ
Ο ζεστός αέρας μου έρχεται από χαμηλά (από τα πετάλ ίσως?) όταν δεν είναι ανοιχτό το clima και ενώ η "ροδέλα" είναι στα μπλέ... ίσως να φταίει κάτι στη μόνωση? δεν ξέρω... απλά είπα μηπως είναι κάτι συνηθισμένο και το ξέρετε...

ευχαριστώ
joe