PDA

Επιστροφή στο Forum : New Arrival


SAC
20-07-06, 09:24
Καλημέρα σε όλους,

ονομάζομαι Παναγιώτης, είμαι 33 ετών και εδώ και 15 ημέρες είμαι ένας ευτυχισμένος χαζομπαμπάς!!!:+1:
Επειδή πλέον το Golf 1.4(mod 2001) που έχω στην κατοχή μου δεν με καλύπτει χωροταξικά και με δεδομένο ότι είμαστε οικογενειακά fan(2+1 πλέον) της BMW, βρήκα μέσω γνωστού dealer της BMW στην Αθήνα(πρόγραμμα BMW selection) το αυτοκίνητο που πάντα επιθυμούσα: μια μπλέ ελεκτρίκ Ε39(mod 2001) face lift :love: με 84.000χλμ, book service, 1 χρόνο εγγύηση αντιπροσωπείας και τιμή περίπου 22.000€.
Επειδή εκτιμώ τις γνώσεις σας για τις BMW, θα ήθελα να με βοηθήσετε στα εξής:
- τι θα πρέπει να προσέξω στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και πως σας φάινεται η αγορά του;
- επειδή σκοπεύω να το κρατήσω αρκετά χρόνια, πέρα απο body kit και ζάντες Μ5 που θα μπουν οπωσδήποτε, ποιά θεωρείτε πιο αξιόπιστη -μελλοντική- βελτίωση: την αλλαγή κινητήρα ή κάποιο compressor κιτ(πχ: schnitzer);
- απ΄ότι ακούω, τα service είναι μάλλον τσιμπημένα, για τί ετήσιο κοστος -περίπου- μιλάμε;
- κάνοντας περίπου 12.000χλμ το χρόνο, όταν θα έρθει η ώρα του service των 100.000χλμ, θα πρέπει να πάρω δάνει από τράπεζα;(...χι-χι-χι)
- τι μέση κατανάλωση να υπολογίζω;
- γενικά, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει βγάλει προβλήματα και τι είδους;
Οι απαντήσεις σας θα με βοηθήσουν σημαντικά να καταλήξω στην αγορά του αυτοκινήτου και θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως τη βοήθεια των ήδη κατόχων του.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη φιλοξενία :dblthumb2 και ευελπιστώ να τα πούμε σύντομα στην επόμενη συνάντηση, ως κάτοχος -πλεόν- BMW...

MPOWER
20-07-06, 09:52
Καταρχήν καλημέρα και καλωσόρισες στην παρέα μας.
Για λεπτομέρειες που ρωτάς για το Ε39 ειδικότεροι να απαντήσουν είναι κάτοχοι ίδιων αυτοκινήτων και όχι εγώ.
Μπορώ όμως να σου πω ότι η επιλογή σου είναι άριστη και δεν πρόκειται να το μετανιώσεις. Είναι ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο και υπερβολικά στιβαρό. Η συντήρησή του είναι (όσο απίστευτο και να σου φαίνεται) φθηνότερη από το Golf που είχες. (Έχω ιδία πείρα από κόστος συντήρησης VW)
Ελπίζω οι κάτοχοι Ε39 να σε κατατοπίσουν περισσότερο!

Υ.Γ. Να σου ζήσει....γιός ή κόρη???

Strax
20-07-06, 10:25
Οι φήμες λένε ότι είναι πολύ καλό και αξιόπιστο. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι κατά 99% φθηνότερο από VW. Ιδίως αν εκμεταλευτείς και τις εκπτώσεις που έχουμε καταφέρει.

Σχετικά με τα service αυτά χωρίζονται σε Oilservice, Inspection 1 και Inspection 2. To πιο τσιμπημένο είναι το Inspection 2, αλλά μη φανταστείς τίποτα τρελό. Εξάλλου έχεις πολλές επιλογές για να μειώσεις το κόστος αν το αποφασίσεις, αφού υπάρχουν και αρκετά εξειδικευμένα συνεργεία που κάνουν πολύ καλή δουλειά.

saikoE39
20-07-06, 12:03
Kαλως ηρθες....
Πολυ καλη η επιλογη....πολυ στιβαρο κλπ αυτοκινητο...Με προβληματα κλπ δεν προκειται να μπλεξεις ειναι πολυ αξιοπιστο...
Σχετικα με τα service αν το ψαξεις λιγο οπως λεει και Strax μπορεις να μειωσεις πολυ το κοστος....
Τωρα που πας για τα 100.000 χλμ...μην νομιζεις οτι εχεις να αλλαξεις κατι εχτρα...μονο δισκους αν δεν τους εχουν αλλαξει και αμορτισερ αν δεν εχουν αλλαξει και αυτα...κατα αλλα.....μπουζακια,λαδακια,φιλτρα,τακακια,και υμαντες(ειναι φνηνοι δεν ειναι χρονισμου εχουμε καδενα εμεις)...
Αυτα....

Fairytale
26-07-06, 11:40
Δεν υπήρξα κάτοχος Ε39 παρόλα αυτά την θεωρώ ένα από τα πιο όμορφα BMW που βγήκαν.
Πρέπει ακόμα να ξέρεις ότι όλες οι 5άρες από την Ε34 και μετά, την χρονιά που παρουσιάζονταν έπαιρναν ΠΑΝΤΑ τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς. και όχι άδικα αφού είναι ολοκληρωμένα αυτοκίνητα και σε όλους τους τομείς πολύ καλύτερα αυτοκίνητα από τα αντίστοιχα 3άρια.
Τα κοστολόγια του service θα σε εντυπωσιάσουν αν τα συγκρίνεις με τα ανταγωνιστικά του μοντέλα.
Η μηχανική βελτίωση είναι κάτι που σχετίζεται με τον τρόπο χρήσης του αλλά και το budget σου. Προτάσεις πάντως υπάρχουν πάρα πολλές και από πάρα πολλούς. Αν ψάξεις τα forums των βελτιώσεων θα δεις διάφορα πράγματα που θα σε ενδιαφέρουν από αντίστοιχα ανήσυχους κατόχους του.
Τέλος καλώς ήλθες :friday:
C U out there

Nick_compact
26-07-06, 13:02
Έκανες πάρα πολύ καλή επιλογή. Είναι φοβερό αυτοκίνητο, πανέμορφο μέσα έξω, και πολύ ποιτικό. Ο πατέρας μου έχει το ίδιο, μοντέλο 1998, και μπορώ να πω με σιγουριά οτι είναι πολύ αξιόπιστο! Έχουμε κάνει 190.000 χλμ. και κανένα πρόβλημα! (ή μάλλον μόνο ένα που αν υπάρχει μέσα στο forum).
Τώρα όσον αφορά την βελτίωσω, όπως τα λέει ο Mr. Fairytale :) Γνώμη μου, ζήσε πρώτα λίγο καιρό με το αυτοκίνητο όπως είναι και μετά βλέπεις.

dion999
26-07-06, 20:21
Πολυ καλη επιλογη...καλοταξιδο και να σου ζησει το νεο μελος της οικογενειας σου.
Απο τη στιγμη ομως που και νεο μελος εχεις πλεον στην οικογενεια και σε "προβληματιζει" το κοστος των service,της καταναλωσης κτλπ μου φαινετε λιγο περιεργο να ρωτας για θεματα βελτιωσης τυπου αλλαγης κινητηρα και turbo που συνεπαγωνται σε αρκετες χιλιαδες euros!