|
|
|
|
|||
|
|||
|
E36 316i: Ο κινητήρας ρετάρει, κανείς δεν μπορεί να βρει γιατί
Χαίρετε,
Ο κινητήρας της Ε36 316i, μοντέλο του 1995, ρετάρει εδώ και μήνες: Κλωτσάει περιοδικά στον αυτοκινητόδρομο, και σβήνει εντελώς όταν επιβραδύνω, π.χ. στα διόδια. Το έχω πάει σε δύο συνεργεία. Μέχρι στιγμής, έχουν αλλάξει: αισθητήρα στροφαλοφόρου, αισθητήρα λάμδα, αισθητήρα για τα πειράκια και πολλαπλασιαστή. Το πρόβλημα παραμένει... Έχω πληρώσει >€500 και ακόμα δεν έχω αυτοκίνητο. Καμια ιδέα; |
|
|
||||
|
||||
|
MAF δεν αλλάξανε.
|
|||
|
|||
|
Όχι. Είναι κάτι που μπορώ να καθαρίσω/συντηρήσω μόνος μου;
|
|
|
|||
|
|||
|
Πού ήσουν τόσο καιρό... Τελικά ήταν το MAF. Δεν το ήξερα να σου δώσω εσένα τα €700 (τόσο πήγε ο λογαριασμός σε τρία συνεργεία)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kanenas : 01-10-25 στις 11:50 |
|
|
||||
|
||||
|
Μάλλον όχι. Αν έχει χαλάσει δε σώνεται με καθάρισμα.
|
||||
|
||||
|
Φίλε μου καλημέρα. Τα ίδια πάνω-κάτω συμπτώματα μού έκανε και η δικιά μου, 318is μοντέλο του 1995, στα 380.000χλμ. περίπου, το 2020. Χρειάστηκαν αλλεπάλληλες μάταιες προσπάθειες που κράτησαν σχεδόν 2 χρόνια σε δύο πολύ γνωστά συνεργεία, μέχρι να βρω το τρίτο που εντόπισε και έλυσε το πρόβλημα σε μισή 'μέρα.
Σου γράφω παρακάτω τι ελέγχους και τι αντικαταστάσεις εξαρτημάτων είχαν κάνει, χωρίς να λυθούν τα προβλήματα. Για λεφτά, δεν το συζητάω... Χιλιάρικα! ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 1.- Πίνακας οργάνων (μεταχειρισμένος). 2.- Αισθητήρας παλμών στροφαλοφόρου. 3.- Αντλία βενζίνης. 4.- Ρελαί αντλίας βενζίνης. 5.- Ρελαί DME. 6.- Βαλβίδα ραλαντί. 7.- Anti-knock sensors (2). 8.- Ρυθμιστής πίεσης βενζίνης. 9.- Καταλύτης, λόγω καταστροφής προηγουμένου (δύο φορές). 10.- Δύο πίσω καζανάκια εξάτμισης (σιλανσιέ) λόγω θραυσμάτων καταλύτη. 11.- Μπεκ ψεκασμού καυσίμου (2). 12.- Ποτενσιόμετρο πεταλούδας γκαζιού. 13.- Καλωδίωση κινητήρα (μεταχειρισμένη). ΕΛΕΓΧΟΙ – ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ 1.- Αποσύνδεση αντικλεπτικού Cobra (από φίσα). 2.- Έλεγχος στο διαγνωστικό (πολλές φορές). 3.- Έλεγχος & ενίσχυση ψυχρών κολλήσεων DME. 4.- Έλεγχος μπουζοκαλωδίων. 5.- Έλεγχος & καθαρισμός σε (2) μπεκ ψεκασμού καυσίμου. ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ με ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ 1.- DME (μεταχειρισμένη). 2.- Πολλαπλασιαστής (μεταχειρισμένος). 3.- MAF (Luft) (μεταχειρισμένο). Τελικά η επιτυχημένη διάγνωση ήταν: Ταυτόχρονη βλάβη στο σύστημα εισαγωγής DISA και στον πολλαπλασιαστή, ο οποίος είχε αντικατασταθεί με επίσης προβληματικό. Επίσης "ύποπτο" (τροποποιημένο και ανοιγμένο) MAF (Luft), το οποίο επίσης αντικαταστάθηκε. Σού στέλνω με ΡΜ τα στοιχεία του συνεργείου που με "έσωσε"!
|
|||
|
|||
|
Παράθεση:
|
|
|
||||
|
||||
|
Φίλε, 11-09-25, 15:18 ρώτησες, 10-09-25, 19:13 απάντησα! Πιο άμεσα δε γίνεται!
![]() Πέρα από την πλάκα, είναι πολύ βασικός υπαίτιος το MAF για τέτοια συμπεριφορά. Απορώ γιατί δεν το βρήκαν από την αρχή. Επίσης αυτοί έχουν και διαγνωστικό, που αν συνδέσουν το αυτοκίνητο βλέπουν πολλές πληροφορίες.
|
|||
|
|||
|
Το "πού ήσουν" ήταν φιλοσοφικό ερώτημα. Φυσικά και απάντησες αμέσως!
|
|
|
||||
|
||||
|
Ναι βρε, το ξέρω ότι ήταν ρητορική ερώτηση! Απλά δε σταματάω να εντυπωσιάζομαι από τα "μαστόρια".
| Τρόποι εμφάνισης | |
|
|