|
||||
|
||||
Ναι, ειναι, πολυ κερατιατικα και τζαμπα λεφτα, με ποιοτητα προιοντος και υπηρεσιων. πολυ κατωτερα απο αυτα που δινει η πελατης. Αλλα απο μοστρα και φιγουρα και brand και λεζαντα, αλλο τιποτα...
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αναμενόμενο να παρεξηγηθεί το γραπτό μου..και εξηγώ: 1) Ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν ήμουν της "μάρκας" και της "μούρης"....αν ήθελα μούρη πρώτα φροντίζω να ακούει η τσέπη μου σε χρήμα και μετά σε αμάξι....τι να τη κάνω τη χλιδάτη ρόδα αν δεν έχω λεφτά για βενζίνα... 2) Αγόρασα αυτό το αμάξι βασικά γιατί το παλιό καλό μου φιέστα δε μας χώραγε πια,και για τη χρονιά που ήθελα αμάξι στα λεφτά που το πήρα (24600€) τόσο είχαν κάτι όπελ και φόκους...Ήθελα το Civic σα τρελός αλλά είχε παράδοση 6 μήνες ο ακατανόμαστος... 3) Η ευγένεια των πωλητών,το πεντακάθαρο σέρβις του Σπανού και τα πολύ αραιά διαστήματα σέρβις,το πολύ καλό "πάτημα" του αμαξιού στο δρόμο ήταν αυτά που με έκαναν να το επιλέξω,άλλωστε δεν αγόρασα και κάτι το εξωπραγματικό! Ένα ταπεινό και ψόφιο 1600άρι...απλά έτυχε αντί για φόκους ή σιβίκ να λέει Bmw στο καπώ...Η εργατώρα που χρεώνουν καθώς και τα ανταλλακτικά είναι αδικαιολόγητα υψηλά,ακόμα και αν οι μηχανικοί έχουν μάστερ στο αντικείμενο...Το κακό ελιναι πως η εργατώρα δεν τηρελιται πάντα,πχ σε αλλαγή μόνο λαδιών που δεν έκαναν πάνω από 15 λεπτά χρέωσαν ολόκληρη ώρα-όπως κάνουν όλοι οι εξουσιοδοτημένοι πάνω κάτω... 4) το ξενέρωμα ήρθε όταν άρχισαν οι ασθένειες στα πρώτα 5000 κμ...λαμπάκι κινητήρα,3 φορές τρόμπα τιμονιού,έσπασε ο λεβιές των ταχυτήτων,πλεξούδα,κλπ κλπ κλπ...με λίγα λόγια ούτε στο πιο φτηνιάρικο Lada δε συμβαίνουν τέτοια σκηνικά....Και όσο υπήρχε η εγγύηση δε σε ένοιαζε,όταν όμως λήξει;Απλά τους κάνεις πλουσιότερους σε κάθε επίσκεψη... 5) Δε βλέπω τόσο τον πελάτη σαν κολλημένο "μπεμβεδάκια" ή "φορντάκια" κλπ αλλά σαν ένα πελάτη που εμπιστεύτηκε αυτή τη χ.ψ φίρμα και ακούμπησε τα ωραία του λεφτά,γιατί κακά τα ψέμματα,όσο και να σε φτιάχνει το αμάξι από σουλούπι γκάζια κρατήματα φρένα κλπ αν σου μαδάει τη τσέπη ακόμα και αν δε σε νοιάζει κάποια στιγμή σιχτιρίζεις...
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Για να μην αναμασάμε τα ίδια,ένα βασικό για μένα σε οτιδήποτε όχημα, είναι να μην βγάζει βλάβες από το πουθενά....Δέχομαι το ακριβό και ποιοτικό όχημα να έχει αντίστοιχα ακριβά και ποιοτικά υλικά,αλλά δεν δέχομαι να θέλει όπως έγραψα πολλαπλασιαστές και λοιπά πιο γρήγορα από μπουζί ή δισκόπλακες!
Άλλο ένα εξωφρενικό σε όλες σχεδόν τις μάρκες είναι το ανταλλακτικό βραδείας κίνησης,που για ευνόητους λόγους (δε πουλάει σαν τα μπουζί) το χρεώνουν πανάκριβα...Παράδειγμα ο αισθητήρας θερμοκρασίας του βεντιλατέρ που στο ταπεινό Fiesta κοστίζει 160€ χωρίς τοποθέτηση,και δεν είναι τίποτα άλλο από μια αντίσταση με ένα θερμίστορ,που ζήτημα να έχουν κόστος πάνω από 1 €.... Η βιομηχανία του αυτοκινήτου είναι μια πολύ επικερδής μπίζνα...με ασήμαντο κόστος θησαυρίζουν όλοι εκτός από τον καταναλωτή...Θα προσφέρουν φτηνά αμάξια και θα βαράνε στα ανταλλακτικά/αναλώσιμα και το αντίστροφο ανάλογα τις συνθήκες και τις διαθέσεις της αγοράς.... Και μη μου πείτε πως τα "μοντέρνα"αμάξια πεικείουν ένα σωρό τεχνολογίες γιατί ένα τάμπλετ του 200άρικου κάνει χιλιάδες πράγματα πιο γρήγορα και πιο πολύπλοκα από όλα τα ηλεκτρονικά ενός αμαξιού. Σόρρυ για το σεντόνι (πάλι)αλλά δεν είναι θέμα αφραγκίας η γκρίνια (που είναι σε αρκετό κόσμο),αλλά οι υπομονές και οι αντοχές μου απλά εξαντλήθηκαν... ![]() υγ.: Όσο για τη " μοστρα και φιγουρα και brand και λεζαντα, ναι,άλλο τίποτα...". Η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να είναι πολύ "κούλ" κατάσταση όταν βλέπεις να έρχεται η οδική βοήθεια στη μέση του χωριού ή στη ταβέρνα και να σε φορτώνει,και να αποχαιρετάς καμαρωτός-καμαρωτός ψηλά από τη θέση του συνοδηγού στο φορτηγό....
FERRO NOSCENTIUS AURUM http://www.bmw-motorsport.gr/forums/...gpic2735_3.gif ειπα να το πατησω λιγο... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nassosbmw1 : 04-03-16 στις 01:06 |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Μπορείτε να τη δεχτείτε, ή απλά να την προσπεράσετε... Εχω Ε46.. Εχει βγάλει του κόσμου τα θέματα, του κόσμου τα θέματα... Αλλά ποτέ δεν με άφησε στο δρόμο..(ακόμα) Πάντα έδινε ένδειξη για την επερχόμενη βλάβη, την οποία και άμεσα επισκεύαζα.. Να μην αναφέρω πόσες φορές με διώχνανε απο το συνεργείο λέγοντας οτι είναι σποραδική η βλάβη και θα το παρακολουθήσουμε για να μην χρεωθώ την επισκευή... Ποτέ όμως δεν έφυγα, ποτέ δεν παρακολούθησα.. Αν δεν άλλαζα το εξάρτημα που έπρεπε δεν έβγαινα, ούτε ποτέ θα βγώ απο το συνεργείο..
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Έχουμε στην οικογένεια το Fiesta 1,25 Si και το 116...(το πρώτο και το δεύτερό μου αμάξι αντίστοιχα...)Το φιέστα έχει ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700.000 ΚΜ ένα τρακάρισμα ελαφρό (ψαλίδι/πόρτα κλπ)με απίστευτες κακοτεχνίες και πατέντες μηχανικών και φανοποιών για να αποκατασταθεί....Όσο ήταν μαμά,(380000 κμ) δε με άφησε ποτέ,δεν έκαψε ούτε λαμπάκι.ΠΟΤΕ!Αλλάχτηκε το μοτέρ με μεγαλύτερο,και συνεχίζει απτόητο,με κακοσυντήρηση,καθημερινό σκίσιμο (ξάδερφος)και με μέση κατανάλωση που δε ξεπερνάει τα 7 λίτρα εδω μέσα...Το 116 με έχει αφήσει 3 φορές...μία από πολλάπλασιαστή( ![]() .Από κει και πέρα τι να συζητάω για BMW...Καλύτερα να είχα Ιταλικό ή κορεάτικο,ή οποιοδήποτε άλλο.Και τα ίδια να έβγαζε,θα κόστιζε λιγότερο...Η πλάκα είναι πως όλοι μου λένε πως το 116 μου είναι πολύ αξιόπιστο από άλλους άσσους...
|
||||
|
||||
Παράθεση:
![]() Πέραν της πλάκας, είναι πολύ λίγα παραπάνω αυτά που σου προσφέρει μια μικρή BMW σε σχέση με ότι παραπάνω πληρώνεις συνολικά (αγορά, συντήρηση, χρήση) σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα. Επίσης, όχι Ιταλικά με Ιαπωνικά-κορεάτικα και Ford στην ίδια πρόταση για αξιοπιστία...δεν ταιριάζουν ![]()
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Μπορει να την εχω αποχωριστει την 1 εδω και κανα μηνα περιπου, ομως εξακολουθω να μαθαινω νεα της, οπως ενας ερωτευμενος ρωταει ακομα για την πρωην του κι ειναι κολλημενος!
Τα νεα της εξακολουθουν να μην ειναι και τοσο καλα και η καταρα των προβληματων, παιδευουν το νεο ιδιοκτητη της! Απο τη μια λυπαμαι και νιωθω και λιγο τυψεις, απο την αλλη βεβαια νιωθω ανακουφισμενος που πλεον δεν ειναι δικα μου προβληματα! Update λοιπον: Του κλειδωσε το κλειδι στην εσοχη και δεν ξεκλειδωνε να βγει κι αναγκαστηκε κι αλλαξε εσοχη-κλειδαρια! ![]() Δεν ρωτησα μηπως εγινε καποιο λαθος, πχ μπηκε αναποδα το κλειδι, κρεμαστηκε βαρος, χτυπηθηκε, κουνηθηκε βιαια, τραβηχτηκε αποτομα ενω ηταν στην κλειδαρια, ή κατι αλλο που μπορει να το προκαλεσε αυτο. Οπως και να χει, εγινε και αυτο! Κι η πλακα ειναι οτι ακομα και γι αυτο το σημειο την προσεχα! Δεν κρεμαγα αλλα κλειδια βαρια μαζι, ουτε μπρελοκ, ουτε τραβαγα αποτομα το κλειδι, περιμενα να ακουσω το κλειδωμα στην εσοχη και μετα να ενεργοποιησω ηλεκτρονικα με το μπουτον και να ξεκινησω, ουτε να το μετακινω, κουναω, χτυπαω ενω ηταν στην κλειδαρια, τιποτα! Ακομα κι εκει προσοχη, ακομα κι εκει να σε κρεμασει παρα τ αυτα!! Επισης μου ειπε οτι του καπνιζει η εξατμιση καμενο λαδι ντουμανι και πως θα προχωρησει σε αλλαγη τσιμουχακια βαλβιδων. Τετοια ακουω και πραγματικα, οσο και να με στεναχωρησε ο αποχωρισμος, αλλο τοσο με ανακουφιζει οτι πλεον δεν το εχω! |
|
||||
|
||||
Μεταφέρω εδώ το παρακάτω θέμα αφου προβλέπω να έρχεται λυπητερή.
Παράθεση:
Το σβήνω, πάω να ξαναβάλω μπροστά, μιζάρει αλλά δεν παίρνει. Τηλεφωνώ στον μηχανικό μου, ο οποίος είναι διακοπές, του περιγράφω τα γεγονότα και κάνει εκτίμηση για χαλασμένη τρόμπα βενζίνης (αφού δεν παίρνει μπροστα το αμάξι). Μετά από αρκετές προσπάθειες το αυτοκίνητο τελικά παίρνει μπροστά και το πάω στον Σπανό. Σήμερα πάω στο Σπανό για να μιλήσω με το μηχανικό καθώς ήταν το σ-κ στη μέση και ήταν κλειστά. Το βάζει μπροστά, παίρνει κανονικά αλλά στο ρελαντί έτρεμε παραπάνω από το κανονικό.Τα πρώτα συμπτώματα δείχνουν πρόβλημα με τα μπεκ, μου λέει. Ρωτάω για τρόμπα βενζίνης, μου απαντάει ότι αν ήταν η τρόμπα βενζίνης δύσκολα θα ξαναέπαιρνε μπροστά. Ρωτάω περί 100ρασ βενζίνης, μου απαντάει ότι το αμάξι είναι χαρτογραφημένο για βενζίνη >91 οκτανίων και ότι θεωρητικά η 100αρα είναι καλύτερη. Αναμένω τηλέφωνο με τα αποτελέσματα της διάγνωσης μέσα στη μέρα...ιδέες και σχόλια δεκτά. |
![]() |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|