|
Διάφορα Θέματα Αυτοκίνησης Εδώ συζητάμε όλα θέματα σχετικά με το αυτοκίνητο, για τα οποία δεν υπάρχει εξειδικευμένη κατηγορία! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Καταρχήν, σε διαστάσει μείνε στις εργοστασιακές....μην ακούς τι λέει ο κάθε λαστιχάς.
Τώρα, μεταξύ Bridgestone & Conti SC3, προτιμώ τα Continental. Καθαρά προσωπική προτίμηση, γιατί είναι πιο μαλακά και τα Bridgestone μετά τα 10-15.000χλμ που βγαίνει η πιο σκληρή γόμα στην επιφάνεια τα βρίσκω σκληρά και ότι γλυστράνε. Όσο για το αν θα βάλεις Run Flat ή συμβατικά, γνώμη μου (και συμβουλή του λαστιχά μου) είναι να βάλεις συμβατικά μόνο εάν έχεις λύσει το προβλημα με ρεζέρβα. Καλό το κιτ επισκευής, αλλά εάν η ζημιά είναι μεγαλύτερη, τότε δεν θα κλείσει την τρύπα. Εάν είσαι κάπου κοντά σε πόλη κάτι γίνεται. Εάν σε πιάσει όμως λάστιχο στην Εθνική ή σε Επαρχιακό δρόμο - ειδικά βράδυ - τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Έχεις πρόβλημα με τα Run Flat από θέμα άνεσης και κρατήματος? |
|
||||
|
||||
@ tzimiani
Από Conti 3 σε 18" όχι runflat είμαι πολύ ικανοποιημένος με μοναδικό παράπονο ένα ηχητικά περισσότερο χτύπημα που περνάει μέσα. Σε σύγκριση με τα F1 Assymetric που οδήγησα την ίδια μέρα σε άλλο αυτοκίνητο (335) τα F1 μου φάνηκαν τουλάχιστον το ίδια ή και καλύτερα σε πρόσφυση-traction αλλά περισσότερο άνετα. Εγώ έχω περάσει κανονικά και δεν το έχω μετανοιώσει, πιο άνετα και περισσότερες επιλογές. Τα runflat καταλαβαίνω όμως ότι δίνουν αυτή την εξτρα ασφάλεια ΥΓ. Ωραίο το cabrio !! ... αλλά τι τα ήθελες τα 19αρια ? Δεν ταιριάζουν με το μαλακότερο setup και το χαρακτήρα του αυτοκινήτου ... γνώμες είναι αυτές βέβαια |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ψιλό γλιστρήματα, αλλά και τα κοπανήματα άρχισαν μετά τα 20.000 km! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το αυτοκίνητο το είχα φέρει μέσα από τη Bmw στη Γερμανία (εταιρικό με 5.000 km), και ήταν έτσι... |
|
|||
|
|||
Άλλαξα και εγώ τα ελαστικά μου τελικά (116i) σε συμβατικά, Continental Premium Contact 2. Είμαι πολύ ευχαριστημένος κυρίως από τα λιγότερα κοπανήματα που αισθάνομαι στις λακούβες.
Μία ερώτηση: Μπορεί κάποιος να μου συστήσει κάποιο μαγαζί για να αγοράσω το kit της Continental ή κάποιο kit επιδιόρθωσης σε λογική τιμή? Στο συνεργείο που έβαλα τα λάστιχα μου ζήτησαν 140 ευρώ και έχοντας διαβάσει εδώ μου φάνηκε υπερβολικό το ποσό. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
1. Αγοράζεις το Mobility Kit της BMW (αρ. ανταλλακτικού 71100415035) που έχει περί τα 100 Ευρώ (αν θυμάμαι καλά). 2. Αγοράζεις το Kit της Continental από Γερμανία κατευθείαν (έτσι έκανα εγώ) από εδώ: http://www.conti-online.com/generato...fo_aussen.html Μου κόστισε γύρω στα 100 Ευρώ. |
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ πολύ!
Το conti-online δεν με αφήνει να παραγγείλω με διεύθυνση αποστολής στην Ελλάδα οπότε πάω για το BMW! |
|
||||
|
||||
εαν χαμηλωσεις την πιεση στα ελαστικα run flat παλι χτυπανε στο δρομο?τι πιεση εχετε σε 195-55-16
|
|
|||
|
|||
Έβαζα πάντα αυτό που έγραφε στην πόρτα. 2.2 μπροστά και 2.5 πίσω. Επίσης σε 2 χρόνια είχα πάει για ίσιωμα από 2 φορές και τις 4 ζάντες και μου είπαν ότι ευθύνονται κατά πολύ τα run flat για το εύκολο στράβωμα. Την πίεση δεν είχα δοκιμάσει ποτέ να την μειώσω.
|
|
||||
|
||||
Σε 224 45 17 έβαλα λίγο παραπάνω πίεση και κοπανούσε αφάνταστα. Καμία σχέση με αύξηση πίεσης σε συμβατικά ελαστικά. Για λιγότερη πίεση δεν ξέρω αν και έχω υπόψη με τη πρώτη ευκαιρία να δοκιμάσω
|
|